Anne og Dråpene! Chios dag 1.

Dagbok fra Anne Holmen som hjelper flyktninger i Hellas.

Innledning:

Dråpen i havet er en NGO (Non governmental Organisation). Den får ikke støtte av noen myndigheter. Dråpene (frivillige) samarbeider med andre organisasjoner på stedet. I Souda-camp på Chios Er oppgavene fordelt mellom organisasjonene. Dråpenes oppgave er utdeling av mat tre ganger pr.dag og aktivisere både barn og voksne. Jeg har nettopp fått innføring i hvordan matutdelingen organiseres.
Vi snakket også om aktiviteter for barn i dag,  og Isabel som er koordinator, kom med perler og strikker for armbånd som vi fordelte i små poser. Vi hadde også ideutveksling og Hege som er lærer fra Kristiansand, skulle sette opp en aktivitetsplanen med en fysisk og en rolig aktivitet per dag. Det er viktig at barna ikke får for mange valg, for da finner de ikke roen.


Disse barna sover lite, for det er ikke akkurat stille i campen.
Dråpene er ferd med å finne et lokale de kan leie for å installere PC’er. De hadde allerede begynt å lære voksne menn/gutter å skrive en CV.
Det var nytt for mange. Jeg lanserte ideen om å lære dem datakunnskaper. Det er stort behov for folk med teknisk kompetanse i vårt samfunn og behovet fremover vil øke. Nicky som er den andre koordinatoren og fra Danmark, var positiv til forslaget. Vi kunne lage grupper. De ulike nivåer, mente hun. Jeg skal tenke på hva jeg synes det vil være for fornuftig å lære dem og hvordan dele opp kunnskapen.
Hadde vært fint – om jeg ihvertfall – kunne gi noen en mulighet til å komme seg ut av fattigdom.
Dag 1 – 26. januar 2017: Dråpene er blitt utestengt fra leiren. Bakgrunnen var at dråpene og flyktninger spilte fotball på en bane i et ‘fint’ boligstrøk sist lørdag. De tok hensyn til siestaen. De hadde spurt om lov tidligere, men startet før de fikk en endelig bekreftelse. Banen brukes av lokalbefolkningen stadig vekk. Men flyktningene møter negative holdninger her.

Idag fikk vi vite at borgermesteren ikke vil snakke med Dråpene før mandag.
Så tidligst tirsdag kan vi være tilbake i leiren.
Jeg fikk høre i dag at det har vært et møte mellom ordførerne på flere øyer som har flyktningleirer. Bakgrunn var at flyktningene får turister til å holde seg unna. Vi lurer på om den harde straffen har sammenheng med dette.

0 Comments

Add Your Comment: