50 er ikke nok! Frogn SV ønsker flyktninger velkommen til vår kommune

50 er ikke nok! Frogn SV ønsker flyktninger velkommen til vår kommune.50 er ikke nok!

Frogn SV ønsker flyktninger velkommen til vår kommune.

Regjeringen kan ta i mot 50 flyktninger fra Moria-leiren i Hellas. Det er et opprørende lavt tall – og milevis unna nok! 125 norske kommuner har sagt ja til å ta i mot flyktninger fra Moria-leiren. Tar hver av disse kommunene i mot 10 flyktninger, tar landet i mot 1250.

Vi ber regjeringen om å høre på de kommunene som har sagt ja, som har kapasitet og som har vilje til å ta i mot flyktninger fra Moria.  Slik kan også Norge bidra i den europeiske dugnaden om å rydde opp i flyktning-kaoset i Hellas. 

Regjeringens lite generøse beslutning om å ta i mot 50, står i grell kontrast til antall flyktninger i Hellas. Landet tok i fjor imot 75.000 asylsøkere og Hellas huser nå om lag 115.000 flyktninger og migranter.  I tillegg kommer det stadig nye flyktninger til de greske øyene fra Tyrkia, Syria og fra det afrikanske kontinent. 

Moria-leiren på Lesvos hadde egentlig plass til 3000 flyktninger. Men det bodde 12 000 flyktninger der. Den 10. september brant den gamle leiren ned til grunnen – midt under en global pandemi. 

Et vanvittig kaos oppsto, og 12000 mennesker hadde igjen behov for et nytt sted å oppholde seg. Ikke bo, men oppholde seg. Det fikk EU til å reagere. Men på langt nær nok, for mange EU land ville ikke ta i mot nye flyktninger. 

Brannen gjorde ikke særlig inntrykk på vår regjering heller, men den førte til at Norges statsminister, Erna Solberg, slo seg på brystet og sa at Norge kan ta i mot 50 flyktninger fra Moria. De er ikke her ennå! For regjeringen Solberg somler. Med vilje? 

50 er ikke nok! En god start vil noen si! En hån mot noen av de mest sårbare menneskene i våre nærområder, sier Frogn SV.  Frogn kommune har sagt ja til å ta imot flyktninger fra Moria. Vårt lokalsamfunn ønsker barn og barnefamilier velkommen til vår kommune. 

 

Les også: Frogn kommune vil ta imot barn fra Moria-leiren i Hellas

 

0 Comments

Add Your Comment: